A két legcsajosabb szín: rózsakvarc és derűs kék

 

A Pantone Color Institute hagyományosan minden évben kiválasztja az év hivatalos trendszínét. Idén azonban kivételesen nem egy, hanem egyenesen két színt is kitüntetett az intézet. A dupla befutó pedig nem más lett, mint a rózsakvarc (rose quartz) és a derűs kék (serenity).

Eme lágy, nőies színpáros két tónusa mesésen kiegészíti egymást: az ásványról elnevezett rózsakvarc melegsége remekül illik a derűs kék hűvösségéhez, de persze szerintünk külön-külön is megállják a helyüket. Ám fontos tudni, hogy nem a megszokott babarózsaszín és a babakék színekről van szó.

S hogy miért pont ez a duó lett a kiválasztott? A Pantone intézet szakértői  ezt a magyarázatot adták: „A derűs kék nyugalmat áraszt a zűrzavaros időkben, súlytalan és légies, mint a fölénk magasodó égbolt. A rózsakvarc közvetít az együttérzés és a nyugalom között. Ez a két melegséget és nyugalmat árasztó szín annyira összetartozik, mintha egypetéjű ikrek lennének”. Ezzel kapcsolatban megnézheted a Pantone érdekes videóját www.youtube.com/watch?v=AAJ1vPe4w2c

A kiválasztott év színe általában a ruhadivatra és a divattervezőkre van a leginkább hatással, a nagy divatházak 2016-os tavaszi bemutatóin már nagymértékben meg is jelent ez a két hangulatos, feminin szín. Persze mi sem mehetünk el a divat mellett. Elkészítettük legújabb kreációinkat mindkét árnyalatban, hiszen igen hamar egyértelmű lett, hogy ezek a romantikus színek a lánygyerekek ruhatárába játszi könnyedséggel beilleszthetőek. Természetesen némelyik esetben ezt a két halvány, púderes tónust kicsit kombináltuk is egymással – alapként használtuk az egyik színt, majd a másik árnyalatot egy bájos virágos dísz formájában jelenítettük meg –, hogy így minden igényt kielégíthessünk.

A rózsakvarc és a derűs kék esetében tehát kimondottan trendi, de nem mellesleg szép színekről beszélünk, melyek szerencsére nem hivalkodó, hanem finoman elegáns árnyalatok. A divatkedvelő kislányoknak tökéletes választás például esküvőkre koszorúslány ruhának. Mesésen mutatnak, mintha csak egy Disney rajzfilmből léptek volna elő. Válaszd ki a ruhád a termékkatalógusból és légy Te a legdivatosabb…

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!